Sa apatinskog splava-Danilo Vuksanović

Lokacija: Rakovac (Srbija, Beočin)
Tehnika: Akrilne boje
Tema: Nije navedeno

Tekst oglasa

Akril na kartonu "Sa apatinskog splava" od poznatog novosadskog slikara mr Danila Vuksanovića. Delo je nastalo 2007. godine, a slika je formata 27 x 26, a sa ramom 42 x 40,5 cm.

Danilo Vuksanović je rođen 1973. godine u Somboru. Diplomirao je 1998. godine (grafika) i magistrirao 2005. godine (crtež) na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Naslov pod kojim je prijavio temu doktorskog umetničkog projekta je "Matrica - materijalni nosilac informacije izvornog umetničkog dela kao povod za nastanak novog umetničkog dela", kod mentora Zorana Todovića, redovnog profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu.
Od 2004. godine zaposlen je u Galeriji Matice srpske gde radi kao viši konzervator-restaurator umetničkog fonda na papiru. Priredio je preko 50 samostalnih izložbi, a učestvovao je i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama. Njegova dela se nalaze u mnogim muzejskim i privatnim zbirkama u zemlji i inostranstvu.
Član je međunarodnog muzejskog komiteta (ICOM), Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Udruženja likovnih umetnika Srbije.
 

  • Dobitnik je prve nagrade za portret na jugoslovenskoj izložbi portreta (Šabac, 1998)
  • Dobitnik je nagrade Novosadskog univerziteta (1999)
  • Finalista je na trećem MINI GRAPHIC & PAINTING WORLD WIDE SHOW (Pisa, Italija, 2001)
  • Dobitnik je specijalne nagrade umetničke kolonije ''NJARADI'' za 2004.


Objavio je knjigu crteža i prozaida DUALI zajedno sa Milošem Zupcem, 2007. i knjigu EPIZODA, 2008. godine.  Piše likovnu kritiku.

Obnovljen:

Cena: 100,00 EUR