ZEOLIT ZA POLJOPRIVREDU

Lokacija: Beograd - ostalo (Srbija, Beograd)

Tekst oglasa

  • AGRO ZEOLIT  - Oplemenjivač zemljišta

Stimulator rasta i razvoja biljaka.  Za veći prinos i bolji kvalitet proizvoda.

Prirodni zeolit-klinoptilolit sedimentnog porekla. Poreklo sirovine:  Srbija
Primena: Poljoprivredna proizvodnja: uzgoj povrtarskih, ratarskih, voćarskih. vinogradarskih biljnih kultura kao i cveća i ukrasnog bilja.
Zadatak Agrozeolita je čuvanje vode kao i azota i stvaranje odgovarajuće povoljne mikroklime u zoni korena biljaka.
Granulacija:  0-2 mm,  prah-zrno. Boja: krem. Kapacitet adsorpcije katjona CEC >180 meq/100gr
Izmenljivi joni: Ca2+=145,8; Mg2+=22,8; Na+=4,00; K+=9,5;   pH =7,40;

NAMENA: Tretman zemljišta i  mešanje sa supstratom u cilju popravke vodnovazdušnih i adsorptivnih sposobnosti istih.
Količina primene:
10-15 kg/100 m2 po celoj površini zemljišta ili u trake,
1,5 – 2 kg u jame pri sadnji voća,
20 % od zapremine supstrata.
Vreme primene: Pre setve ili sadnje, inkorporacijom u zemljište ili mešanje sa supstratom. U toku vegetacije ubacivanje u zonu korenovog sistema, ukopavanje ili zalivanje oko biljaka.
Agrozeolit je bezbedan za upotrebu.
Agrozeolit je upisan u registar Sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta.
Red br. 3417, Rešenje br.321-01-00916/2020-11.

Agrozeolit je upisan u listu registrovanih sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta koji se mogu koristiti u ORGANSKOJ PROIZVODNJI.
Zeolit je sunđer za dugotrajnu retenciju (čuvanje) vode i hraniva. Posebno svojstvo agrozeolita je kapacitet katjonske  izmene i otpuštanje-vraćanje vode i izmenljivih jona bez promena sopstvene strukture u dužem vremenskom period, više godina.

 Agrozeolit reguliše kiselost zemljišta pH-vrednost, poboljšava ishranu biljaka, razvija korenov sistem, intenzivira rast i plodnost. Utiče na smanjenje bolesti  biljaka, jača imunitet biljaka.

Pakovanje: džak 20 kg.   Cena: 1.000 din/džak.    

  • ZEOFOLIO:   Zaštita biljaka u vegetaciji i u periodu mirovanja vegetacije. 

Preparati  Zeofolio i Zeofolio stablo  su mešavina nemetaličnih minerala: Zeolit-kaolinit za kontrolu bolesti i nekih štetočina. Minerali u  smesi deluju sinergentno. Zeofolio na biljci stvara zaštitni film koji repelentno-odbijajuće deluje na razvoj gljivica i bakterija.   U stresnim klimatskim uslovima, primena nemetaličnih mineralnih sirovina koji su u sastavu preparata “ Zeofolio“   je veoma dragocena za kontrolu  učestalih pojava na biljkama: ožegotina  lista, trulež plodova, bakterijska i gljivična oboljenja.   Posebna preporuka za oblast organske proizvodnje. Sprečava razvoj nekih štetnih insekata. Revitalizuje oštećenja na biljkama.
Neutrališe štetno dejstvo UV zraka. Zaštitni film na biljci deluje kao izolator i termički zaštićuje list i plod. Sprečava pojavu ožegotina na plodovima. Primena: u toku vegetacije biljaka.

Primena: 4 kg /100 lit vode.
Pakovanje 4 kg; 8 kg. 16 kg.   Cena: 125din/kg.
Postupak nanošenja. Usuti Zeofolio u posudu  i izmešati sa vodom zatim kroz cediljku sipati u aparat za prskanje.  

  • Zeofolio  stablo: Za zimsku zaštitu biljaka:

Minerali imaju ulogu suzbijanja insekata i gljivica koji bi mogli prezimiti na voćki. Efikasna zaštita biljaka u toku zimskog perioda. Primena: Prskanje grana i stabala posebno oštećenih i orezanih mesta na  granama kao  i krečenje stabala.  Pakovanje: 4 kg; 8 kg.  Cena 125 din/kg.
 

  • ZEOSILAŽA: Za siliranje stočne hrane. Sprečava razvoj plesni, eliminiše mikotoksine u silaži. Sprečava razvoj buterne i sirćetne kiseline. Pomaže vršenje mlečno kiselinskog vrenja u anaerobnim uslovima. Ravnomerno sipati na sloj (20-25 cm) usitnjene mase silaže.

Pakovanje 20 kg. Cena 65 din/kg.

OSTALE PRIMENE ZEOLITA

  • Zeomikosorb: Dodatak stočnoj hrani, za sve vrste životinja.

Mikronizirani Zeolit-klinoptilolit sedimentnog porekla 1g568 > 80%, minerali gline < 20% (bez vlakana i kvarca). Ima svojstvo veziva i deluje protiv zgrudvavanja. Poboljšava konverziju hrane, ubrzava prirast, povećava telesnu težinu smanjuje pojavu bolesti. Zbog svojih izvanrednih jonoizmenjivačkih i adsorptivnih osobina selektivno upija štetne materija, teške metale  i mikotoksine iz organizma životinja.

Pakovanje: 5 kg; 20 kg. Cena:  60 din/kg.

  • ZEOADSORB -

  • Zeolit za za efikasnu adsorpciju raznih vrsta ulja, naftinih derivata i ugljovodonika. Omogućava uspešnu, ekonomičnu sanaciju i prevenciju zagađivanja u industrijskim i drugim proizvodnim objektima. Uspešno sprečava širenje zagađenja u slučaju iznenadnih izlivanja-akcidentnih situacija

  • GRANULISANI ZEOLIT: Granulacija 1-3 mm; 3-8 mm. Za filtere za prečišćavanje vode i bazene. Pakovanje 20 kg cena 60 din/kg.

Kontakt: 061 6811 264 ;   063 7495 134

Obnovljen:

Cena: 50,00 din