Vodeni kefir Tibicos, Japanski kristali, količina za 1L

Lokacija: Futog (Srbija, Novi Sad)

Tekst oglasa

Ojačajte imunitet i regulišite probavu na prirodan način!
Vodeni kefir (tibikos ili japanski kristali) je probiotska kultura koja uz pomoć fermentacije oslobađa vrhunske gljivice probiotika Lactobacillus i Lactobacillus brevis koji usput prave od šećera polisaharide (Dekstrine) koji direktno ulaze u ćelije tela i hrane ih energijom bez podizanja šećera u krvi. Dekstrani su polisaharidi glukoze dobijeni enzimskim cepanjem saharoze posredstvom bakterija. Dekstran je odlična zamena za krvnu plazmu, naročito kod opeklina i šoka. Po svom izgledu podsećaju na bele prozirne kristale, lako se gaji, brzo razmnožava, a po blagodetima za organizam je sličan mlečnom kefiru (pomaže pri lečenju žučne bolesti, unutrašnjeg čira, astme, bronhijalnog katara, snižava krvni pritisak i telesnu težinu, anemije, leukemije, upale žučnog mehura, problemima sa bubrezima i mehurom, alergije, osipa, ekcema, pomaže pri lečenju štitne žlezde, kandide, ešerihije coli, bolesti želuca i unutrašnjih organa i akutne upale ketara itd. . (preuzeto sa wikipedie)
Priprema Za pripremu vodenog kefira su vam pored kristala potrebni: staklena tegla, voda može obična ili prokuvana s česme koja se prethodno ohladila na sobnoj temeperaturi, šećer po izboru najbolje običan, voće (obično se koriste suvo grožđe i pola limuna), plastična cediljka i gaza i tacnica za prekrivanje tegle( brže se fermentiše kada je poklopljen, ne morate zatvoriti skroz). Kefir kristale ubaciti u teglu u koju ste dodali vodu i šećer (najbolje vodu prokuvati sa šećerom uz dodatak kore dobro opranog limuna), dodati suvo grožđe zbog fermentacije, pola dobro opranog limuna (može i pomorandža, grejpfrut i sl. ) zbog ukusa, pokriti teglu tacnicom i odložiti na čuvanje. Prerada može trajati od 24 do 72 sata, u zavisnosti od dužine prerade dobija se slabiji ili jači kefir i ukus. Fermentacija će još zavisiti i od količine kefir kristala, sobne temperature, vremenske dužine fermentacije i vrste voća. Dobijeni napitak će biti blago gaziran (CO2) i blago obojen, uz zavisnosti od voća, ukus je sličan sprajtu. Po završetku procediti kefir kristale, oprati ih hladnom vodom pa ponoviti postupak pripreme napitka. Možete pogledati i na Google-u još o vodenom kefiru.
Postavljene slike su lično moje. Dobijate zrnca da odmah možete da napravite litar vodenog kefira i detaljnije uputstvo za upotrebu i čuvanje.

Prodajem i mlečni kefir 200 RSD za 1/2 L.

Kefirna zrnca šaljem Postexpresom na kućnu adresu istog dana kada ga naručite za sutra do 19h. Možete da poručite porukom, SMS porukom ili na Viber (063/589-696) tako što mi dostavite podatke za slanje;
Ime i prezime
Ulica i broj
Mesto i postanski broj
Telefon za kontakt
 

Obnovljen:

Cena: 200,00 din