sadnice maline (americki) vilamet i polka

Lokacija: Valjevo (Srbija, Valjevo)

Tekst oglasa

Prodajem sadnice maline vilamet americki izuzetnog kvaliteta i genetike. Sadnice su dobijene iz brandusa(korena) poreklom iz Kalifornije. Americki Vilamet je malina koja ima vise rodnih grana na odredjenoj visini i daje plodove koji su kripniji i samim tim znatno veci broj plodova po izdanku u odnosu na Vilamet koji je poreklom iz Holandije , Francuske, Svajcarske i ostalih vilameta. Pa samim tim i znatno veci prinos, kao sto se moze videti na slikama u proizvodnom zasadu. 
Sadnice se pripremaju iz maticnjaka koji se uredno tretira zastitnim sredstvima. Sadnice prodajem   dugi niz godina na trzistu srbije i inostranstva. Sadnice mozete rezervisati i poruciti kako za jesenju tako i za prolecnu sadnju. Dugogodisnja prozivodnja i plasman sadnica u skoro celoj Srbiji i okolini su najbolji garant i pokazatelj kvaliteta ove izuzetno profitabilne vrste vilameta. 


Malina polka je poreklom iz Poljske. To je stalnoradjajuca sorta koja plodonosi u prvoj godini od sredine jula pa do prvih mrazeva u kasnoj jeseni . Prinosi su neverovatni kao i krupnoca ploda koja dostize i do 8g tezine. U prvoj godini plodonosi i daje do 1,5kg po zasadjenoj sadnici dok u drugoj i narednih godina prinosi dostizu i do 3 kg po sadnici. Osnovna i jedina razlika u odnosu na polanu sto ima znatno krupniji plod pa prema tome i znatno veci prinos. Vrhunski strucnjaci smatraju da je polka kako oni kazu buducnost malinartstva u svetu i kod nas zbog izvanrednih karakteristika kako genetski tako i kvalitetom i krpupnocom ploda. 

Sadnice mozete naruciti kako za jesenju tako i za prolecnu sadnju. Prilikom kupovine sadnica dobijate uputstvo kako o sadnji tako i o potrebnim agrotehnickim merama u prozivodnom zasadu. Uz sadni materijal mozete dobiti potrebnu dokumentaciju sa sertifikatom i ostvariti povracaj jednog dela sredstava od ministarstva poljoprivrede ili lokalne samouprave odnosno svoje opstine.  

Obnovljen:

Cena: 12,00 din