"O3 Vita" krema od Ozonizovanog Maslinovog Ulja za prirodnu negu kože, Tuba pakovanje 35ml

Lokacija: Bajina Bašta (Srbija, Bajina Bašta)
Pol: Uniseks

Tekst oglasa

“O₃ VITA” krema za negu kože sadrži ekstra devičansko ozonizovano maslinovo ulje koje daje superiorne rezultate u očuvanju prirodne lepote vaše kože!

U cenu proizvoda uključena je poštarina i PDV.

Ozonizovano maslinovo ulje, zahvaljujući formiranju ozonida, koji imaju duži efekat na biološku podlogu, prodire u tkiva i oslobađa aktivni kiseonik čime poboljšava cirkulaciju krvi, aktivira metaboličke procese, ubrzava granulaciju i epitelizaciju patoloških područja.

Istorija ozonizovanog maslinovog ulja

Istorija ozonizovanog maslinovog ulja počela je još davne 1904. godine. Prvi koji ga je proizveo i distribuirao bio je Nikola Tesla. On je 1900 godine osnovao firmu "Tesla Ozone Company" koja se 1904 počela baviti proizvodnjom i distribucijom ozonizovanog ulja. Apoteke tog doba ulje su prodavale pod trgovačkim imenom "Glycozone".

Zbog čega Ozon i Ozonizovano ulje ?

Porast starenja, gojaznosti i dijabetesa u kombinaciji sa neodgovarajućim načinom života naglašava postojeći problem da je danas skoro 1,5 milijarda ljudi zaražena kožnim i mukoznim infekcijama usled bakterija, virusa, protozoa i dismetabolizma Patologije se kreću od: dijabetskog stopala (čira sa nekrozom), dekubitusa, čireva posle traume ili opekotina, hroničnih virusnih infekcija zbog herpes virusa I i II, ili humanih papiloma virusa, vaginalnih infekcija koje se sada često javljaju i kod devojčica zbog Candide , Trichomonas, i Chlamidia, infekcije rektalne sluznice kao što su analni ragadis, apscesi sa fistulama, aftoznih ulkusa na ždrelu.

Ove infekcije su retko smrtonosne, ali su veoma nelagodne, jer mnogi pacijenti često imaju dijabetes ili vaskularne bolesti sa tkivnom hipoksijom. Drugi pacijenti su ovisnici o imunosupresovnim lekovima ili sa istovremenom HIV infekcijom.

Zvanična medicina obezbeđuje raznovrsne lekove koji su često skupi i slabo efikasni, zbog infekcija u hipoksičnom tkivu koje sadrže meticilin-rezistentnu stafilokokusu i Pseudomonas aeruginosa.

Pacijenti pate ne samo zato što postaju često izloženi medikamentima već i zbog toga što su obeshrabreni posmatranjem nedostatka izlečenja.[1]. Zarastanje rana je višefazni proces koji uključuje zgrušavanje krvi, upalu, proliferaciju tkiva i remodeliranje [2], ali i urođeni i adaptivni imuni sistemi su često ometeni hroničnom infekcijom koja je prirodno teška za prevazilaženje. Ovo je takođe razlog koji objašnjava neuspeh faktora rasta u jako kontaminiranim čirevima [3, 4]. Razumna upotreba ozona (O3) deluje oživljavajuće, jer prvo eliminiše patogene, a zatim oslobađajući kiseonik (O2) aktivira proliferaciju fibroblasta, a time i izgradnju međućeliske matrice sa kasnijom proliferacijom keratinoblasta i uspešnim lečenjem [0].

Ozon (O3) je izuzetno nestabilan gas koji se ne može čuvati tako da se mora upotrebljavati odmah nakon njegove proizvodnje. Jedini način kako se mogu sačuvati njegove blagotvorne osobine je u obliku ozonizovanih ulja. Ukoliko se čuva u frižideru ozonizovano maslinovo ulje zadržava svoja blagotvorna svojstva i do dve godine.

Ova osobina čini ekstra devičansko maslinovo ozonizovano ulje tako jedinstvenim, blagotvornim i prirodnim proizvodom za negu kože.

Osim kod prethodno navedenih stanja, ozonizovano maslinovo ulje je delotvorno kod sunčanih opekotina, uboda insekata, kožnih oderotina i bolnih mesta na koži; dezinfikuje usnu duplju; izbeljuje zube; odlično stimulše reparativne procese kože i tkiva. Efikasno je kod tretmana upale kože kao što su dermatitis i seboreja. Isto tako pomaže kod tretmana postoperativnih rana i prevencije sekundarnih infekcija.

Ubrzava vreme lečenja kožnih rana i ulkusa; čisti i steriliše epidermis; Smanjuje otok i crvenilo; Umiruje nerve i smanjuje bol kod različitih stanja kože; Deluje kao slobodni radikal za čišćenje štetnih toksina; Deluje kao hidrirajući balzam za lice (ostaviti 20 minuta i potom ukloniti); Pomaže u procesima lečenja i smanjuje ožiljke, Smanjuje celulit; Pogodno za uklanjanje šminke; Podobno je i za tretiranje rana kod životinja, kako su svi sastojci prirodni i može se lizati; Infekcije lojnih žlezda (znoj); Kod stanja bolnih mišića (utrljati kao ulje za masažu).

Imajte u vidu da ukoliko prvi put koristite ozonizovano ulje, mogli bi biti iznenađeni njegovim karakterističnim mirisom koji je za neke osobe prijatan, dok za druge može imati veoma jak i neprijatan miris. Osećaj mirisa je jedno od najjačih čula koje imamo i vrlo je subjektivan. Dosadašnje iskustvo korisnika pokazuje da se i one osobe koje su osettljivije na miris lako i brzo naviknu na njega i više im ne smeta u toj meri da bi se odrekle dobrobiti koje pruža ozonizovano maslinovo ulje.

=========================================================

Reference citata: [0] V.Travagli,1 I.Zanardi,1 G.Valacchi,2,3 and V.Bocci4 "Ozone and Ozonated Oils in Skin Diseases: A Review",Mediators of Inflammation Volume 2010, Article ID 610418, 9 pages doi:10.1155/2010/610418 [1] F. Werdin, M. Tenenhaus, and H.-O. Rennekampff, “Chronic wound care,” The Lancet, vol. 372, no. 9653, pp. 1860–1862, 2008. [2] P. Martin, “Wound healing-aiming for perfect skin regeneration,” Science, vol. 276, no. 5309, pp. 75–81, 1997. [3] N. Yamada, W. Li, A. Ihaya et al., “Platelet-derived endothelial cell growth factor gene therapy for limb ischemia,” Journal of Vascular Surgery, vol. 44, no. 6, pp. 1322–1328, 2006. [4] N. Papanas and E. Maltezos, “Growth factors in the treatment of diabetic foot ulcers: new technologies, any promises?” The International Journal of Lower Extremity Wounds, vol. 6, no. 1, pp. 37–53, 2007.

Obnovljen:

Cena: 2.350,00 din