Adaptacija i renoviranje tavana potkrovlja, renoviranje tavana u potkrovlje

Lokacija: Novi Sad (Srbija, Novi Sad)

Tekst oglasa


062 830 8390

 

Adaptacija potkrovlja, renoviranje tavana u potkrovlje

 

Pružamo vam kompletnu uslugu renoviranja i adaptacije tavana, tavanskih prostora, potkrovlja sa svim pratećim radovima: Gradjevinski radovi, molersko gipsarski radovi, vodoinstalater, elektroinstalater, električar, keramičar, keramičarski radovi, parketar, podovi, grejanje…

Krovna konstrukcija, krovne konstrukcije

Pregradjivanje tavanskog prostora, pregradjivanje tavana, pregradjivanje potkrovlja

Izolacija tavana, izolacija tavanskog prostora, izolacija potkrovlja

Adaptacija tavana, adaptacija tavanskog prostora, adaptacija potkrovlja

Renoviranje tavana u potkrovlje, renoviranje tavanskog prostora, renoviranje potkrovlja

Rekonstrukcija tavana u stambeni prostor, rekonstrukcija tavanskog prostora u stambeni, rekonstrukcija potkrovlja u stambeni prostor

Preuredjivanje tavana, preuredjivanje tavanskog prostora, preuredjivanje potkrovlja

Preuredjenje tavana, preuredjenje tavanskog prostora, preuredjenje potkrovlja

 

Adaptaciju potkrovlja možemo podeliti na dve opcije:  

Prva opcija je da adaptacijom potkrovlja samo proširujete postojeću stambenu jedinicu, pa se od potkrovlja očekuje da ponudi dodatne sobe, dodatni dnevni boravak ili radni prostor.

Druga opcija je komplikovanija i podrazumeva da potkrovlje pruži još jednu potpuno zasebnu stambenu jedinicu. U tom slučaju se stvari komplikuju, jer to podrazumeva kuhinju i kupatilo, odnosno povezivanje na sistem vodovoda i kanalizacije, što značajno komplikuje stvari.

Prvo treba proceniti da li se adaptacija potkrovlja uopšte isplati. Mnogo toga zavisi od krovne konstrukcije.

Pored toga, treba obratiti pažnju kakav je pod u potkrovlju. Ukoliko se na podu nalazi betonska ploča, nema problema. Ipak, kod starih objekata plafon često nije betonski, već je u pitanju neka izolujuća konstrukcija. U tom slučaju  adaptacija skoro pa i nije moguća, osim da se primene ozbiljne gradjevinske modifikacije, a to se najčešće ne isplati.

Adaptacija potkrovlja obično podrazumeva ugradnju krovnih prozora, ali kada su krovni prozori u pitanju, treba se dobro raspitati, jer je njihov kvalitet veoma važan.

 Za termo izolaciju je najbolji izbor kamena vuna. Ona je odličan izolator i ekološki je prihvatljiva. Pored vune stavlja se i paropropusna folija. Na to treba dodati unutrašnje oblaganje vatrootpornim gipsanim pločama i završno krečenje.

Izlazak na potkrovlje podrazumeva i stepenice. Postoje sklopiva stepeništa, ali to je praktično rešenje samo za tavanski prostor koji se koristi povremeno. Kompromisno rešenje je ugradnja spiralnog stepeništa, jer ono zauzima najmanje korisnog prostora. Jedna od opcija je postavljanje klasičnog stepeniša uza zid, s tim da se prostor ispod stepeništa iskoristi za ugradnju ormara izrađenog po meri, tako da se na taj način prostor maksimalno iskoristi.

Formiranje novih stambenih jedinica u potkrovlju povlači još neke radove. Električne instalacije moraju da se sprovedu, ali mnogo veći problem predstavljaju vodovod i kanalizacija. Ako želite kupatilo i kuhinju, najbolje je da oni stoje iznad kupatila u donjoj stambenoj jedinici, jer se tu već nalazi mokri čvor. To često nije izvoljivo, jer se kupatilo uvek nalazi uz spoljni zid, a tu je obično krovna kosina, pa izgradnja novog kupatila u potkrovlju iznad postojećeg nije moguća. To znači da je mokri čvor potrebno izmeštati, što mnogo komplikuje proceduru i često je čini neisplativom. Najčešće je od potkrovlja realno očekivati dodatni radni prostor ili spavaće sobe. Sa mokrim čvorom se često procedura komplikuje i logistički i finansijski.

Na kraju biće potrebno rešiti problem grejanja. Ukoliko grejanje bude na struju, za taj deo posla će da se pobirne električarkoji bude razvodio električne instalacije. Čest je slučaj da se potkrovlje adaptira u privatnoj kući sa centralnim grejanjem. U tom slučaju je potrebno produžiti vertikale i ugraditi nove radijatore, ali pre toga majstor mora da proceni da li postojeće cevne vertikale imaju kapacitet za montažu novih radijatora, a neophodno je videti i da li postojeći kotao ima kapacitet za grejanje dodatnog prostora.

 
 

                                                 Izgradnja krova, adaptacija i renoviranje krovova

 

Izgradnja novih krovova, adaptacija i renoviranje starih krovova sa svim tesarskim, limarskim i krovopokrivačkim radovima.

Izgradnja novog krova, izgradnja novih  krovova.

Izrada krova, izrada krovova.

Pokrivanje postojećeg krova, pokrivanje postojećih krovova.

Popravka starog krova, popravke starih krovova.

Sanacija krova, sanacije krovova.

Rekonstrukcija trulog krova, rekonstrukcija trulih krovova.

Renoviranje propalog krova, renoviranje propalih krovova,

Adaptacija krova, Adaptacije krovova.

                                       

                                               


                                     "TIM PROFESIONALACA KOJI UVEK PRUŽA VIŠE"

Obnovljen:

Cena: 1,00 EUR