Jabukovo sirće.Domaće 100% prirodno
Lokacija: | Leskovac (Srbija, Leskovac) |
Tekst oglasa
Domaće prirodno jabukovo sirće,
100 % ORGANSKI PROIZVOD
Jabukovo sirce za zdravo mrsavljenje i za salate.
Cena: 600 din.litar
Proizvedeno ceđenjem divljih jabuka koje uspevaju u planinskim krajevima na nadmorskoj visini od 800m, po tradicionalnoj recepturi, gde biofermentacija traje šest meseci.
Sirće je 100%prirodno, bez dodatog sećera , konzervansa i sredstava za bistrenje- taloženje.
Odležavanje - fermentacija sirćeta se vrši u drvenim hrastovim sudovima, takozvanim kacama. Zato ovo sirće ima specifican ukus I boju u odnosu na sirće koje odležava u u plastičnim buradima.
Kada se fermentacija zavrsi sirće na svojoj površini formira tamni, neprozirni penasti bakterijski film( pecurka), koji se naziva sirćetnom gljivom , sto dokazuje da je sirce nastalo prirodnim putem.( slika)
Jabukovo sirće nije pasterizovano i u njemu je sačuvano sve sto je zdravo iz jabuke. Zato ga slobodno mozemo nazvati ,,čuvarem zdravlja,,
Nakon fermentacije filtriranje se vrsi preko gaze, pa kod dužeg stajanja može da se pojavi malo taloga od čestica jabuka. ( kao kod hladno cedjnih sokova),što je dokaz da je preizvedeno od 100 % jabuke i da nije hemijskim putem taloženo.
Rok upotrebe: Neograničen
Način čuvanja: Čuvati na suvom i tamnom mestu.
Proizvodi: Dragan Stanojević,Opština Medvedja (Jug Srbije)
Sve se radi ručno i zato su količine ograničene.
U koliko ste nezadovoljni kvalitetom novac vraćam.
Možete naručiti na:
tel: 069 /33 260 59
061/ 41 999 00 - Dragan
E-mail: dragan.stanojevic.le@gmail.com