KEFIR VODENI , japanski kristali

Cena: 1.000,00 din

www.oglasi.rs

Kategorija: Ostalo (Poljoprivreda, Ostalo)
Lokacija: Beograd (Srbija)


Dodatne informacije:


Tekst oglasa:

<p><strong><em>Japanski kristali.   </em></strong><br /><strong><em> </em></strong></p> <p><strong><em>Priprema </em></strong><br /><em>Za pripremu vodenog kefira su vam pored kristala potrebni: staklena tegla, voda (po mogućstvu mineralna, može i prokuvana s česme koja se prethodno prohladila na sobnoj temeperaturi-nehlorisana), šećer (najbolje je izabrati neki nerafinirani, bogat mineralima, ali oprezno običan crni se po svom mineralnom sastavu ne razlikuje od belog), voće (obično se koriste suvo grožđe i pola limuna), cediljka (izbegavati metalnu) i gaza. Kefir kristale ubaciti u teglu da pokriju dno, dodati vodu i šećer (za hranjenje kristala 2-3 kašika na 1,5L-2L), dodati suvo grožđe (obično idu sedam zrna na 2L vode, pored grožđa možete ubaciti i smokve, šljive, brusnicu. . . ) zbog fermentacije, pola limuna (može i pomorandža, grejpfrut i sl. ) zbog ukusa, pokriti teglu gazom i odložiti na čuvanje. Prerada može trajati od 24 do 72 sata, u zavisnosti od dužine prerade dobija se slabiji ili jači kefir i ukus. Fermentacija će još zavisiti i od količine kefir kristala, sobne temperature, vremenske dužine fermentacije i vrste voća. Dobijeni napitak će biti blago gaziran (CO2) i blago obojen, uz zavisnosti od voća, a po ukusu se može razlikovati, ona nastaje zbog fermentacije suvog grožđa. Po završetku procediti kefir kristale i oprati ih, pa ponoviti postupak pripreme napitka. Ukusi se razlikuju tako da s pripermom za početak treba eksperimentisati i pronaći "svoj ukus“ .</em></p> <p><em>Slanje Postexpresom , placanje pouzecem</em></p>

Šifra oglasa: 03-2527538
Datum postavljanja oglasa: 25.03.2023

Kontakt:
Telefon: 0641878895

www.oglasi.rs
Free Press d.o.o Šafarikova 15, 21000 Novi Sad, +381 21 48 04 555