Slika 3. akrilik na platnu-Lazar Marković

Lokacija: Rakovac (Srbija, Beočin)
Tehnika: Akrilne boje
Tema: Abstraktne

Tekst oglasa

Akrilik na platnu (2019), dimenzija 50 x 50 cm, od autora mr Lazara Markovića.  

Marković je rođen 1960. godine u Novom Sadu, gde je diplomirao i magistrirao grafiku na Akademiji umetnosti. Ovaj umetnik, izuzetno širokog interesovanja i senzibiliteta, nije se tu zaustavio već je nastavio svoje usavršavanje u raznim oblastima. Završio je master studije slikarstva na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, kao i vajarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, te master studije na Protestanstskom teološkom fakultetu u Novom Sadu i menadžment na Univerzitetu Union u Beogradu. Njegov nemirni i mladi duh tu se nije zaustavio jer je trenutno apsolvent na Specijalističkim studijama - Skulptura u terakoti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Do sada je izlagao na 61. samostalnoj izložbi (Novi Sad, Beograd, Budimpešta, La Paz, . . . ) i na oko 300 kolektivnih u zemlji i inostranstvu (Rim, Tokio, Dortmund, Majami, Amsterdam, Solun, Lođ, Miškolc, Budimpešta, Holabrun, Temišvar, Skoplje, Beograd, Novi Sad, . . . ).
Pored svega navedenog, ovaj multidisciplinarni umetnik bavi se uspešno i fotografijom. Svoje foto radove izlagao je na 6 samostalnih izložbi.

Obnovljen:

Cena: 520,00 EUR