Špargla, rasad, koren, sadnica

Lokacija: Banatski Brestovac (Srbija, Pančevo)

Tekst oglasa

Špargla je hrana lek i afrodizijak. Za proizvođače je najprofitabilnije povrće zbog sledećih osobina: traje 20 godina, ima visoku cenu, veoma je dekorativna za male bašte, otporna na štetočine i bolesti.

Zašto treba da gajite šparglu:

1. Špargla je veoma hranljiva: odličan je izvor vitamina K, folne kiseline, vitamina B1, vitamin B2, vitamina C i vitamina,  prebiotik je i afrodizijak.

2. To je višegodišnja biljka, uživaćete decenijama koje dolaze, svakog proleća.
3. Špargla je ukras bašte - izgleda dekorativno.
4. Možete početi berbu i jesti domaće špargle rano u sezoni, u aprilu, pre nego što većina ljudi sadi paradajz.
5. Špargla se može kontinuirano brati u periodu od dva meseca, 8 - 10 nedelja, april, maj.
6. Nakon perioda berbe, biljke rastu visoko (do dva metra) i list se transformiše u atraktivnu paprat.
7. Nećete morati da brinete o kupovini svežeg povrća, umesto toga, samo izađite i uberite špargle.
8. Nema bolesti ni hemije za zaštitu. Jeleni, zečevi i veverice ostavljaju šparglu na miru .

9. Gajenje svoje špargle je mnogo jeftinije nego kupiti u prodavnici, gde je skupa, oko 10 EUR kg, a uvozna brzo izgubi na kvalitetu.

 

Obnovljen:

Cena: 120,00 din