KAS 81

Lokacija: Zvezdara (Srbija, Beograd)

Tekst oglasa

KAS-81 vjerujem da mnogi pčelari znaju kako se priprema i u kojim količinama, koliko se ukuvava i sa koliko vode ali vrlo malo ih je čulo za alkoholnu tinkturu  KAS-a koja se priprema bez ikakvog kuvanja. Postupak izrade je vrlo lagan i sama priprema je izuzetno jednostavna ali najveća mana joj je što je malo skuplja varijanta od kuvanog KAS-a ali smatram da zato ima bolje dejstvo na zdravlje pčela.
Pomogao sam prijateljima oko boljega i zdravijeg razvitka pčelinjih društava u proleće, kada je to naj potrebnije za pčelinje zajednice. Posle dužeg vremena ubeđivanja prijatelja, odlučio sam da i vama pomognem u tome.   Ja je lično koristim nekih 10-ak godina i pčelarima koji rade pogače za pčele u kućnoj radinosti taj alkoholni KAS toplo preporučujem.

Ja koristim KAS 81 pri zazimljavanju i prolećnom razvoju pčelinjih društava.   Lekovite trave koje se koriste su dosta dobro poznate šćelarima, to su : pelim, izdanci bora, žalfija i ima još po koja travka, jer je razlika od regiona do regiona koje se travke koriste.

                         U mojoj ponudi imate dve vrste KAS 81 i to su :
                                               klasičan ( pelim u cvetu i zeleni idanci , izdanci bora)
                                               mediteransku mešavinu ( gde smo dodali zlfiju sa navedenim gore )

Oba su se pokazala veoma dobro u primeni kod pčela. A sada nešto malo opširnije o njegovom dejstvu.    

Kas 81 preparat za zdrave i jake pčele. Negativno utiče na mikroorganizme, povećava imunitet.  Preparat deluje pogubno na varou u svim fazama njenog razvoja. Odličan je u borbi protiv nozeme i deluje podsticajno na zaleganje matica. Preparat davati pčelama isključivo u vecernjim satima, jer izaziva uzbudjenje kod pcela. Zbog velike količine vitamina i minerala pčele su jake, češće izlaze iz košnice i broj uginulih pčela je mnogo manja. Preparat je idealan za brzi razvoj rojeva i slabijih drustava, jer deluje podsticajno na zaleganje matice. Odličan preparat, napravite paralelu između košnice kojoj ste dodavali KAS 81 i neke druge koja nije dobila ovaj preparat i sami se uverite u razliku između košnica. Pčele posle prihrane sa KAS-om se brže razvijaju, duže žive, ne boluju od nozeme i u dobroj meri ostaju bez varoe. Prodaje se u ambalaži od pola litra.  

KAS - 81 ( 0,5 l ) - 800 din.  
 

 

Prednosti alkoholne tinkture  KAS-a su sljedeće:

  1. Kada Vam treba nema čekanja, odmah se koristi
  2. Nema dugotrajnog kuhanja i zafrkancije oko toga
  3. Može neograničeno stajati, ne kvari se kao kuvani KAS koji morate držati u zamrzivaču
  4. Pčelama izuzetno dobro prija (ne znam da li zbog pelina ili alkohola : )
  5. Manja je potrošnja u odnosu na kuvani, manje se dodaje u pogače ili u sirup za jesenju ili proljetnu prihranu
  6. Izuzetno lijepo miriše


Mane alkoholne tinkture  KAS-a su sljedeće:

  1. Mora se dodati alkohol koji ga poskupljuje ali zato nema višesatnog kuvanja ali . . .
  2. Koliko bi ga pčele potrošile ne može se pripremiti u tolikim količinama : )Mera za dodavanje
Količina koju ja dodajem je oko 2 dcl na 25-30 kg pogače a isto tako kada ide jesenja prihrana na 50 litara sirupa takođe oko 2 dcl tj jednu običnu čašu ( ali ne pivsku od pola litre ). Za one koji vagaju svaku dinar ili € koje treba uložiti u pčelarstvo ovo bih opet preporučio jer je to mala cijena da pčele opstanu i da ih zaštitimo najprije od nozemoze na jedan prije svega prirodan način a Bogme i ekološki a naš uloženi rad i sredstva će se vratiti kroz bolje prezimljavanje pčela, bolje zdravstveno stanje i veće prinose koje zdrave pčele daju! Ako je to malo razloga da svojim pčelama pomognemo onda odustajem od svake daljnje priče!

 

    Za sve informacije stojim na raspolaganju.
Kontaktiraj te me preko telefona : 064/ 35-34-827
Mejl :  ragnar. kum@gmail. com

Obnovljen:

Cena: 800,00 din