Traktorska drobilica za drva do 13cm debljine - sečka

Lokacija: Kruševac (Srbija, Kruševac)
Stanje: Novo
Garancija: Ima

Tekst oglasa

Ovom drobilicom možete drobiti drva, a svakako i grane, trsku, maline i kupine (kada porežete) sve što može da stane u nju ona seče do prečnika 125mm /12,5cm.  

Drobilica se može kombinovati sa mašinama za pelet. Naime, ona izdrobi drvo/grane na sitne parčiće (takozvani čips) i nakon toga mašina za pelet presuje u granule.  

BITNA stvar je da svi gorionici na pelet mogu koristiti direktno ovaj čips, a Vi ako njime drobite grane i ostali drveni otpad (jer ga bukvalno ljudi odbacuju ili truli u šumi) time štedite puno novca za ogrev, jer pelet u sezoni zna da bude mnogo skup, a kvalitet zbog mokrog drveta bude znatno nizak.  

Izdrobljeno drvo je savršeno za korišćenje u poljoprivrednoj proizvodnji (u ratarstvu, voćarstvu, povrtarstvu, kao i u uzgoju cveća). Bacite drobljeno drvo oko stabla bilo koje biljke.  Višestruke su prednosti, ono se raspada, pravi humusno zemljište koje biljkama obezbeđuje sve potrebne materije za život, a ujedno ne dozvoljava travi da raste. Prava organska proizvodnja (regulisana zakonima prirode).  

BITNO: mašina je konstruisana da sama uvlači drvo, ne morate ga silno gurati da bi ga drobila. Jednostavno ga pustite u doboš i ona ga samelje.  Time štedite i na ljudskim resursima (dovoljna je samo jedna osoba i ona se neće puno namučiti da dnevno obradi nekoliko tona).   

Specifikacija:  

Drobilica ima 3 noža dužine 195 mm na rotacionom disku i 1 statičan u dobošu.  
Napravljeni su od najčistije legure čelika kakav se koristi za proizvodnju gibnjeva i industrijski su kaljeni u ulju, naoštreni i radna mašina je balansirana.  Mašina u sebi ima još jedan dodatak koji se šteluje (približava se i udaljava od rotirajućih noževa) što za rezultat ima ograničavanje veličine čipsa (možete podesiti da bude i krupniji).  

Mašina snažno izbacuje čips (peraja na disku su inovativnim postupkom tako podešena da se ponašaju kao snažan kompresor koji duva) i na izduvnoj grani se može podesiti ugao izbacivanja i daljina bacanja koja se kreće od 1m pa i do preko 10 metara (kada stavite ruku na izduvnu granu, možete osetiti mnogo jaku kompresiju/strujanje vazduha). Po potrebi možete naručiti kraće ili duže grlo/vrat (najčešće je duže ako ubacate direktno u kamion ili visoku prikolicu ili kraće kada se pune džakovi).  


Drobilica ima 4 kontakta na sebi kojima se pričvršćuje za postolje i takvog je dizajna da postolje uopšte ne mora da bude masivno (ne trpi nikakve mehaničke sile sa strane).   

Kardansko vratilo je mašinski napravljeno u samoj osovini (što za rezultat ima jednostavnije manipulisanje, lakše je za rad i montiranje kardana) i snažnije je - nikada neće proklizati.  
Na jednoj od slika možete videti remenicu koja se montira na kardan. Prednosti ovako univerzalne osovinske obrade je da možete drobilicu koristiti i na traktortski pogon i na elektro pogon kako god da Vam odgovara u radu.  

Možete je instalirati i na frezu/motokultivator srednje jačine, kao i na manje traktore poput Tome Vinkovića i sl. .  

Elektromotor za pokretanje drobilice može biti od 5,5 kW do 30kW (što zavisi od debljine grana/granja koje planirate da drobite).  

Mašinu takođe možete videti i testirati u radu kod mene lično.  

Ove modele izrađujemo po narudžbini (serijska proizvodnja je u pitanju i često imam na stanju), ili delove za njih poput snažnog zamajca, noževa i ostalog.  

Mašine šaljem i brzom poštom uz prethodni dogovor.  

Telefon za pitanja ili kontakt:  060-59-58-57-6

Objavljen:

Cena: 910,00 EUR

Ovaj oglas više nije aktuelan!