Sadnice sibirskog limuna

Lokacija: Leskovac (Srbija, Leskovac)
Kategorije: Bilje

Tekst oglasa

Radi se o sorti divljeg citrusa, koji izdržava temperaturu do -25C. Biljka je višegodišnja, proizvodi se iz semena i (NE)kalemi se, osim ako hoce neko da proizvodi podlogu za pitomi limun. Za razliku od obicnog limun ovaj limun ima 7 puta više vitamina C, kao i čitavu grupu različitih vitamina i minerala i jako je lekovit. Odlican je za limunade i dodatak pri pravljenju kolaca i torti. Plodovi sazrevaju kasno ujesen i mogu zimi da se beru. Biljka je izuzetno rodna i jako zahvalna za uzgoj. Izuzetno je preporucivo dva puta godišnje, obilno dubrenje sa stajnjakom. Bilja prve plodove daje u 3 godini,nekada to zna da se desi i u cetvrtoj, mada retko kad.

Sadnice su visoke oko 40cm i u ovom stadijumu su najbolje za sadnju jer se jako fino primaju dak su manje i brzo kreću da naprduju.Sade se od ranog proleća pa sve do kasno u jesen.U toku leta neophodno je zalivanje.

Sadnice prodaje moj otac i takve su kakve vidite na slici.Ako želite da kupite sadnce evo njegovog broja telefona na koji možete da ga kontaktirate: 062 831 6127 Nebojša Antić .Ja radim trenutno samo sa semenom tako da mene u vezi sadnica nemate porebe da kontaktirate,osim ako imate neke nejasnoće.

Količina: dve sadnice za 1000 din

Količian: 4 sadnice za 1500 din

Obnovljen:

Cena: 10,00 EUR